Díjszabás

A Gyermekvasúton egyedi menetdíj- és kedvezményrendszert alkalmazunk.

Menetdíjak

Érvényes: 2012. január 1-jétől

Egy útra
(Ft)
Menettérti útra
(Ft)
Teljesárú szakaszjegy 600 1200
Gyermek szakaszjegy 300 600
Teljesárú vonaljegy 700 1400
Gyermek vonaljegy 350 700
50%-os kedvezményes vonaljegy
(gyermekcsoportok kísérői részére)
350 700
90%-os kedvezményes vonaljegy
(óvodás és állami gondozott gyermekcsoportok részére)
70 140
Családi napijegy 3500

 

A Gyermekvasút díjszabása 2018. január 1-jétől megváltozik! Részletek ide kattintva!
The ticket types and prices will change from 1 January 2018!

A Gyermekvasúton igénybe vehető kedvezmények

A tizennégy éven aluli gyermekek és a gyermekcsoportok kísérői részére adott – a következőkben felsorolt – kedvezményeken kívül a Gyermekvasúton semmilyen más kedvezmény (például diákok, nyugdíjasok, közalkalmazottak, menetkedvezményi egyezményhez csatlakozó közlekedési vállalatok alkalmazottainak kedvezménye, stb.) nem adható.

Szakaszjegy

Szakaszjegy bármely középállomáson vagy megállóhelyen megkezdett utazás esetén, továbbá bármely középállomásig vagy megállóhelyig történő utazás esetén váltható.

A Széchenyi-hegy állomástól Hűvösvölgy állomásig, valamint Hűvösvölgy állomástól Széchenyi-hegy állomásig – tehát a vonal teljes hosszában – történő utazás esetén vonaljegyet kell váltani.

Gyermekkedvezmények

A tizennégy éven aluli gyermekek kedvezményes, gyermek menetjegy váltására jogosultak.

Egy felnőttel legfeljebb két hat éven aluli gyermek díjmentesen utazhat. A többi gyermek részére gyermekjegyet kell váltani. (Lásd még: Családi napijegy)

Családi napijegy

Családi napijegy két felnőtt és legfeljebb három tizennégy éven aluli gyermek vagy egy felnőtt és legfeljebb négy tizennégy éven aluli gyermek együttes utazásához váltható. Az utazás tetszőleges számban megszakítható.

Hungary Card – Magyar Turizmus Kártya

2016. február 1-jétől a Budapest kártya a Gyermekvasúton kedvezményre nem jogosít!

Budapest Kártya (nem érvényes)

2015. április 1-jétől a Budapest kártya a Gyermekvasúton kedvezményre nem jogosít!

Menetjegy érvényessége

A menetjeggyel az utazást a jegyváltás napján kell megkezdeni. Az utazást azon az állomáson kell megkezdeni, ahol a menetjegyet kiadták. A menettéri jegy visszaútban a végállomásig érvényes.

Útmegszakítás és továbbutazás

A családi napijegy kivételével az utazás nem szakítható meg. Útmegszakítás esetén a menetjegy elveszíti érvényességét. A továbbutazáshoz új menetjegyet kell váltani.

Óvodás és állami gondozott gyermekek csoportos utazása

Legalább tíz fő óvodás vagy állami gondozott gyermek együtt utazása esetén a gyermekcsoport tagjai és a kísérők 90%-os kedvezményes vonaljegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után óvodás csoportok esetén három, állami gondozott gyermekek csoportos utazása esetén két fő kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére. A kedvezmény igénybevételéhez a tanintézet írásbeli bejelentője szükséges.

Tíz éven aluli gyermekcsoportok kísérőinek kedvezménye

Legalább hat fő tíz éven aluli gyermek együtt utazása esetén a kísérők gyermek 50%-os kedvezményes vonaljegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után két kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére. A kedvezmény igénybevételéhez a tanintézet írásbeli bejelentője szükséges.

Tíz-tizennégy éves korú gyermekcsoportok kísérőinek kedvezménye

Legalább hat fő tíz-tizennégy éves korú gyermek együtt utazása esetén a kísérők 50%-os kedvezményes vonaljegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után egy kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére. A kedvezmény igénybevételéhez a tanintézet írásbeli bejelentője szükséges.

Kedvezmények igénybevétele

Valamely kedvezmény igénybevétele esetén a kedvezményre való jogosultságot – gyermek- vagy felnőtt vasutas dolgozó kérésére – igazolni kell.

Menetjegykiadás a vonaton

Amennyiben lehetséges, a menetjegyet indulás előtt az állomási pénztárban kell megváltani. Ha az utas Normafa vagy Vadaspark megállóhelyen, illetve olyan állomáson száll fel, ahol menetjegykiadás nincsen vagy időszakosan szünetel, menetjegyét a vonaton pótdíj megfizetése nélkül válthatja meg. A vonaton menettérti jegy, családi napijegy és csoportos utazási kedvezmény nem igényelhető. A menetjegykiadás szüneteléséről az állomáson elhelyezett hirdetmény ad tájékoztatást. Ha az utas olyan állomáson száll fel menetjegy nélkül, ahol van jegykiadás, a menetdíjon felül pótdíj is fizetendő.

Menetjegy-visszaváltás

Menetjegy visszaváltására csak rendkívüli esetben (pl. vonatkimaradás) van lehetőség.

Egyéb díjak

Érvényes: 2012. január 1-jétől

Egy útra
(Ft)
Teljesárú nosztalgiavonati pótjegy 200
Gyermek nosztalgiavonati pótjegy 100
Kerékpár viteldíj 300
Kutya fuvardíj 300
Pótdíj 500

Nosztalgiavonati pótjegy

A menetrend szerint közlekedő gőzvontatású nosztalgiavonatokra a menetjegyen kívül nosztalgiavonati pótjegyet is váltani kell. Tizennégy éven felüliek teljesárú nosztalgiavonati pótjeggyel utazhatnak, a tizennégy éven aluli gyermekek részére gyermek nosztalgiavonati pótjegy váltható.

A nosztalgiavonati pótjegyet a hat éven aluli gyermekek részére is meg kell váltani, ha menetjegy váltására kötelezettek (például óvodás csoportok utazása esetén).

A nosztalgiavonati pótjegy váltásával kapcsolatban további kedvezmény nem vehető igénybe.

Kerékpár szállítása

Kerékpár a vonaton megfizetett kerékpár viteldíj ellenében szállítható. A kerékpárt a kijelölt kerékpárszállító kocsiban, ennek hiányában a vonatszemélyzet által kijelölt másik kocsi peronján, a többi utas zavarása nélkül szabad szállítani.

Kutyafuvarozás

Kutya a vonaton megfizetett kutya fuvardíj ellenében, szájkosárral és pórázon vezetve szállítható.

Fizetési módok

Tekintettel arra, hogy az állomási személypénztárakban és a vonatokon tíz-tizennégy éves korú gyermekvasutas pajtások teljesítenek szolgálatot, a Gyermekvasúton menetjegy általában csak készpénzért, magyar forinttal váltható. Külföldi pénznem, bankkártya és egyéb készpénzhelyettesítő eszköz elfogadására sajnos nincsen mód.

Előre bejelentett csoportos utazás esetén lehetőség van a teljes menetdíjat banki átutalással előre kifizetni. Kérjük a csoportos utazást előzetesen bejelenteni az (1) 397-5394-es telefonszámon.

 

A Gyermekvasút díjszabása 2018. január 1-jétől megváltozik!
The ticket types and prices will change from 1 January 2018!

A Gyermekvasút díjszabása

Érvényes: 2018. január 1-jétől

Felnőtt menetjegy (egyszeri utazásra, viszonylattól függetlenül, útmegszakítás nélkül): 800 Ft
Gyermek menetjegy (6-18 éves korig, egyszeri utazásra, viszonylattól függetlenül, útmegszakítás nélkül): 400 Ft

Felnőtt átszállójegy (kétszeri utazásra, viszonylattól függetlenül): 1400 Ft
Gyermek átszállójegy (6-18 éves korig, kétszeri utazásra, viszonylattól függetlenül): 700 Ft

Családi napijegy (legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyerek, vagy 1 felnőtt és 4 gyerek számára, az érvényesség napján korlátlan számú utazásra): 4000 Ft

Kerékpár- és kutyajegy (egyszeri utazásra, viszonylattól függetlenül, útmegszakítás nélkül): 300 Ft

Felnőtt nosztalgia pótjegy (a menetrendben megjelölt vonaton a rendes menetdíjon felül, egyszeri utazásra, viszonylattól függetlenül, útmegszakítás nélkül): 200 Ft
Gyermek nosztalgia pótjegy (a menetrendben megjelölt vonaton a rendes menetdíjon felül, 6-18 éves korig, egyszeri utazásra, viszonylattól függetlenül, útmegszakítás nélkül): 100 Ft

A Gyermekvasúton igénybe vehető kedvezmények

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az igénybe vehető kedvezmények rendszere megváltozott!

Az utazás 6 éves korig díjmentes. 6-18 éves korig gyermekjegy váltható. 18 éves kor felett egyéni utazás esetén felnőtt jegy váltása kötelező.

6-18 éves korú gyermekekből álló (gyermekjeggyel utazó) gyermekcsoport esetében a felnőtt kísérő is gyermekjegyet válthat a létszám függvényében az alábbiak szerint:
– 10 gyermek esetén: 1 felnőtt kísérő
– 11-20 gyermek esetén: 2 felnőtt kísérő
– 21-30 gyermek esetén: 3 felnőtt kísérő
– ugyanígy tovább minden megkezdett 10 fő gyermek után 1 felnőtt kísérő

A fentieken kívül más kedvezmény a Gyermekvasúton NEM igényelhető (például diák-, nyugdíjas-, óvodás-, közalkalmazotti, nagycsaládos kedvezmény sincs; más közlekedési vállalatoknál alkalmazott menetkedvezmények sem biztosítottak).

Az egyszeri utazásra érvényes menetjegyekkel útmegszakítás nem lehetséges, viszonylattól függetlenül azonos ár fizetendő.
A kétszeri utazásra érvényes átszállójeggyel lehetőség van azonos irányban történő utazás esetén egyszer útmegszakításra, majd későbbi vonattal való továbbutazásra; VAGY menettérti (oda-vissza) utazásra útmegszakítás nélkül.
Családi napijeggyel az érvényesség napján bármennyiszer lehet utazni.

A menetjegyek a jegyen megjelölt napon (a kiadás napján) érvényesek. A menetdíjak csak magyar forintban, készpénzben fizethetőek.
Kutyaszállítás esetén szájkosár, póráz használata, oltási könyv megléte kötelező. Kerékpárszállítás csak a vonatszemélyzet engedélyével lehetséges.

Kapcsolódó oldalak:

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.