Csoportos utazás

A Gyermekvasúton utazó iskolai, óvodás, állami gondozott, stb. csoportok részére díjmentes helyfoglalást és különféle kedvezményeket biztosítunk. Kérjük, a húsz főnél nagyobb csoportok előzetesen jelezzék utazási szándékukat!

János-hegy állomás

János-hegy állomás

Előzetes helyfoglalás csoportos utazás esetén

Telefon: (1) 397 5394

A vonatok korlátozott utasbefogadó-képessége miatt javasolt, hogy a húsz főnél nagyobb csoportok tervezett utazásáról a Gyermekvasutat előzetesen értesítsék.

A csoportos utazást Hűvösvölgy állomás állomásfőnökénél legalább három nappal a tervezett utazás előtt kell bejelenteni az (1) 397 5394 telefonszámon. Közölni kell a tervezett utazás időpontját (év, hónap, nap), kiindulási és célállomását, melyik vonatot kívánják igénybe venni, valamint az együtt utazó felnőttek és gyerekek számát.

Az előzetes bejelentés alapján a Gyermekvasút vállalja, hogy a bejelentésben szereplő menetrend szerinti személyvonaton a szükséges szabad férőhely a csoport részére rendelkezésre áll. A bejelentett csoportok előnyben részesülnek azokkal szemben, akik utazásukat előzetesen nem jelentették be.

A csoportos utazás bejelentése alapján történő helyfoglalás díjmentes, azért a Gyermekvasút külön díjat nem számít fel. A résztvevőknek csak a díjszabásban meghatározott menetdíjat – gőzvontatású nosztalgiavonattal történő utazás esetén a menetdíjat és nosztalgiavonati pótjegy árát – kell megfizetni.

Díjkedvezmények igénybevétele

A Gyermekvasúton a díjszabásban meghatározott típusú csoportos utazások esetén menetdíjkedvezmény vezető igénybe. A kedvezmény igénybevételéhez minden esetben írásos bejelentés szükséges.

A következő díjkedvezmények igénybevétele lehetséges:

  • Legalább tíz fő óvodás vagy állami gondozott gyermek együtt utazása esetén a kísérők kedvezményes vonaljegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után két kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére.
  • Legalább hat fő tíz éven aluli gyermek együtt utazása esetén a kísérők gyermekjegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után két kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére.
  • Legalább hat fő tíz-tizennégy éves korú gyermek együtt utazása esetén a kísérők kedvezményes vonaljegy váltására jogosultak. Tíz gyermek után egy kísérő jogosult a kedvezmény igénybevételére.

A felsorolt kedvezmények csak állomási személypénztárban történő menetjegyváltáskor igényelhetők. Vonaton történő jegykiadáskor tehát nem vehetők igénybe. Széchenyi-hegy, Szépjuhászné és Hűvösvölgy állomáson a személypénztár naponta, Csillebérc és Virágvölgy állomáson csak meghatározott napokon üzemel. A pénztárak nyitva tartásáról bővebb információ Hűvösvölgy állomáson az (1) 397 5394 telefonszámon kérhető.

A kedvezmények nem csak a letölthető űrlap felhasználásával vehetők igénybe. Ezzel azonos adattartalommal készített saját formátumú nyomtatvány is használható. Mindkét típusú bejelentő lapon egyértelműen szerepelnie kell a bejelentő szervezet pontos megnevezésének, bélyegzőjének, valamint a megrendelő aláírásának.

Kizárólag a díjszabásban feljogosított intézmények (óvoda, iskola, állami gondozottak ellátásával foglalkozó szervezetek, stb.) által szervezett csoportos utazás esetén vehetők igénybe a menetdíjkedvezmények. Egyéb intézmények (alapítvány, egyház, egyesület, gazdasági társaságok) kedvezmény igénybevételére nem jogosultak, így az általuk kiállított bejelentés alapján kedvezményes menetjegyet nem lehet kiszolgáltatni.

Vonattalálkozás Csillebérc állomáson

Vonattalálkozás Csillebérc állomáson

Csoportos utazással kapcsolatos egyéb kérdések

A csoportos utazások szervezésével kapcsolatos egyéb kérdésekkel szolgálati időben – napközben – Hűvösvölgy állomás állomásfőnökéhez lehet fordulni az (1) 397 5394 telefonszámon.

A Gyermekvasúton utazó iskolai, óvodás, állami gondozott, stb. csoportok részére díjmentes helyfoglalást és különféle kedvezményeket biztosítunk. Kérjük, a húsz főnél nagyobb csoportok előzetesen jelezzék utazási szándékukat!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.