Normafa megállóhely

Normafa megállóhely a Gyermekvasút egyik táblás megállóhelye.

Normafa megállóhely

Normafa megállóhely

A megállóhely Széchenyi-hegy állomás és Csillebérc állomás között található. Távolsága Széchenyi-hegy állomástól 0,8 km, Hűvösvölgy állomástól 10,4 km.

Normafa megállóhely az Eötvös út közelében, a Kázmér úti vasúti átjáró mellett, az Olimpia Szállótól nem messze helyezkedik el. A közkedvelt kirándulóhely, a Normafa-lejtő rövid sétával közelíthető meg.

A megállóhely közelében állnak meg a Széll Kálmán tér (Moszkva tér) és Csillebérc, KFKI között közlekedő 21-es jelzésű, valamint a Széll Kálmán tér és Normafa között közlekedő 21A-es jelzésű autóbuszok. A gépkocsival érkezők részére a megállóhely mellett szabad parkoló található.

A megállóhelyen létesítmények nem működnek, vasúti szolgálatot nem végeznek.

A megállóhely Széchenyi-hegy állomás felőli végén található vasúti átjárót 1948-tól 1971-ig teljes sorompóval biztosították. Az itt található kis épület jelenleg a pályafenntartási szakszolgálat kezelésében áll. Korábban a sorompóőri szolgálati helyként üzemelt.

1948 augusztusától, azaz a Gyermekvasút első szakaszának megnyitásától 1973 júniusáig Normafa megállóhely a mostanitól eltérő helyen üzemelt.


Nagyobb térképre váltás

Kapcsolódó oldal:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.