Magunkról

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.

János-hegy, a vonal talán legforgalmasabb állomása

János-hegy, a vonal talán legforgalmasabb állomása

A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart. Út közben érinti a Normafát, Csillebércet, János-hegyet és a Szépjuhásznét. A budai hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, kegyhelyei és más érdekes pontjai az állomások és megállóhelyek közelében fekszenek.

A fél- vagy egynapos kirándulásra induló családoknak, baráti társaságoknak, iskolás és óvodás csoportoknak kényelmes eljutási lehetőséget biztosítunk az erdei sétautak kiindulási pontjához.

A vasúti közlekedés iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek közelről figyelhetik meg járműveinket, létesítményeinket és a gyermekvasutas szolgálatot ellátó pajtásokat.

Vonataink keddtől vasárnapig egész éven át – májustól augusztusig naponta – közlekednek. A szerelvényeket hétköznap dízelmozdonyok, hétvégén dízel- és gőzmozdonyok továbbítják. A leginkább forgalmas tavaszi és őszi hétvégéken egy nosztalgia motorvonatot is forgalomba állítunk.

Nosztalgia motorvonat indul Szépjuhászné állomásról

Nosztalgia motorvonat indul Szépjuhászné állomásról

Az év bizonyos napjain nagyszabású rendezvénnyel várjuk látogatóinkat. Járműbemutatóval egybekötött nyílt napot tartunk a fűtőháznál, modellvasút-bemutatót rendezünk, gyermeknapi programokat és teljesítménytúrát szervezünk. Minden évben csatlakozunk a Múzeumok Éjszakája és az Európai Autómentes Napok rendezvénysorozathoz.

Modern és nosztalgia szalonkocsiink születésnapi zsúrok és más összejövetelek helyszínéül szolgálnak.

Erdőismereti foglalkozás című szolgáltatásunkat – melynek keretében a környék élővilágának megfigyelésén keresztül, szakavatott környezetpedagógus vezetésével rendszerezik a résztvevők természeti ismereteiket – általános iskolai osztályok és óvodás csoportok egyaránt kedvelik.

A Gyermekvasút tehát nem csupán közlekedési lehetőséget jelent a Budai-hegységbe látogatók számára, hanem érdekes látványosság is egyben, ahol számos más szolgáltatást is kínálunk.

Személyvonat érkezik Csillebérc állomásra

Személyvonat érkezik Csillebérc állomásra

Kapcsolódó oldalak:

További olvasnivaló:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.