Gyermekvasút napja 2016. április 9.

Időpont
2016-04-09 10:00 - 16:00


A Gyermekvasút napján nemcsak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút születésnapját ünnepeljük, hanem egyben ez a nyitórendezvénye az egész éven át tartó Kárpát-medencei kisvasúti napok programsorozatnak is.


 

2016. április 9-én, szombaton különleges programmal készülünk vendégeinknek. Az előző években megszokottól eltérően a rendezvény megnyitója Szépjuhászné állomáson lesz!

A Budakeszi út szomszédságában lévő vasútállomáson 10 órától térzene várja az érkezőket az egykori úttörővasutasokból és jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar közreműködésével.

10:45  A rendezvény megnyitója a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány ügyvezetőjének beszédével

11:25  Az ünnepi különvonat indulása Szépjuhásznéról a hárs-hegyi alagúthoz.

  • Az idei rendezvényen a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságát, a hárs-hegyi fordítóalagutat mutatjuk be utasainknak. Az alagúttúrán gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított, 198 méter hosszú műtárgyon. A beállókban a Gyermekvasút történetét és működését bemutató alkalmi kiállítás várja az érdeklődőket, majd vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig.

Az alagút átadása 1949-ben

Az alagút átadása 1949-ben

Gyermekvasút Alagút

Gyermekvasút Alagút

 

13:00 Különvonat érkezése Hűvösvölgy állomásra:

  • a Gyermekvasutas Múzeum megtekintése
  • látogatás a Vontatási telepen
  • a Vasútmodellező Szakkör kiállítása
  • ebéd a Gyermekvasutas Otthonban (14:30-ig)

14:30-tól gumikerekű közúti kisvonatok indulnak a Széll Kálmán térre

A rendezvényre részvételi jegy a program kezdetekor váltható Szépjuhászné állomáson.

Teljesárú részvételi jegy: 2000.-

Gyermek részvételi jegy: 1400.- (6-14 éves korig)

A részvételi jegyek ára magában foglalja a különvonattal való utazás, az ebéd és a gumikerekű közúti kisvonattal való utazás díját is.

Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy a rendezvény alagúttúra része csak könnyen mozgó, jó erőnlétű személyek számára biztonságos. A vágányokon való közlekedés nem lehetséges nehézkesen vagy bottal közlekedő személyeknek, továbbá babakocsival sem. Az alagútban, a vasútüzemi terület sajátosságainak megfelelően, olajos vagy zsíros szakaszok is vannak, a ruházaton keletkező szennyeződések miatt felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy kényelmes, kirándulásra alkalmas, lehetőleg sötét színű, ruházatot válasszanak.

A Gyermekvasút napja rendezvénnyel kapcsolatban honlapunkon folyamatosan frissítjük az információkat. Kérjük, figyelje weboldalunkat.

2016. április 9-én a hagyományos személyvonatok várhatóan 11 és 14 óra között csak Széchenyihegy és Szépjuhászné között közlekednek. Hűvösvölgy és Szépjuhászné között ebben az időszakban gumikerekű közúti kisvonatok szállítják az utasokat, melyeken a vonatokra megváltott menetjegyek érvényesek (az átszállásnál nem kell új jegyet váltani).
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.