Gyermekvasutas Tanfolyam indul

Időpont
2019-10-05 09:00 - 17:30


2019. október 5-én, szombat reggel 9:00 órakor gyermekvasutas tanfolyam indul Hűvösvölgyben.

Általános információkat a tanfolyamról és a gyermekvasutasok foglalkoztatásáról (szolgálatba járás és más szabadidős programok)


A gyermekvasutas tanfolyamra előzetesen online kell jelentkezni IDE kattintva, vagy amennyiben ez nehézségekbe ütközik, a jelentkezes.gyermekvasut@mav.hu e-mail címen.

A jelentkezés során szükségük lesz gyermekük adatain kívül az utolsó bizonyítvány eredményeire is. Jelentkezéskor munkatársaink fogják felvenni a jelentkezővel a kapcsolatot pár napon belül, adategyeztetés és előminősítés céljából, majd ezt követően küldik meg a jelentkezési lapot az önök számára emailben.

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE!

 

Jelentkezési feltételek:

 • A jelentkező az általános iskola negyedikötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba jár. A jelentkezésnél továbbra sem a gyerekek életkora számít, hanem az, hogy hányadik osztályba járnak. Az évvesztességnek sincs jelentősége.
 • A jelentkező szülei gyermekük jelentkezéséhez hozzájárulnak, elfogadják a Gyermekvasút foglalkoztatási rendszerét és szabályait, a Szülői nyilatkozatot aláírják – „Jelentkezési lap 1-4. oldal
 • A jelentkező tanulmányi átlaga legalább 4,0. Ezt a regisztráló során meg kell adni.
 • Iskolaigazgatója és osztályfőnöke hozzájárul, hogy jelentkezzen gyermekvasutasnak – „Jelentkezési lap 5. oldal”. (Ezen a lapon igazolja az iskola a tanulmányi átlagot hivatalosan is).
 • A gyermekorvos egy egyszerű vizsgálat alapján a jelentkezőt alkalmasnak találja a gyermekvasutas szolgálatra. Ha a háziorvos a vizsgálattól elzárkózik, kérjük, hogy a szülő töltse ki az egészségügyi nyilatkozat minden rovatát–„Jelentkezési lap 6. oldal”.

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A tanfolyammegnyitó

Időpontja: 2019. október 5. szombat. Ajtónyitás reggel 9:00 órakor. (Nem javasolt ennél az időpontnál hamarabb érkezni. Amennyiben a megnyitó napja nem megfelelő az önök számára nem okoz gondot, de kérjük jelezzék a jelentkezési lap kiküldésekor.)

Helyszín: a Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben, mely az 56, 56A, és 61 jelzésű villamosok hűvösvölgyi végállomásánál található. A végállomástól felfelé vezető lépcső tetejénél lévő lapostetős épület, aminek a falába a bejárat közelében egy mozdony eleje van beépítve. GoogleMaps: https://goo.gl/maps/agUDWfupXqDhJuWb7

A már előzetesen regisztrált jelentkező gyerek a szülővel együtt a megnyitón jelenjen meg. A kinyomtatott jelentkezési lapot hozzák magukkal. Az esetleg még ki nem töltött oldalakat – iskola és orvos nyilatkozata – is hozzák el, ezek kitöltése október végéig még pótolható lesz. Szükség esetén a nyomtatásban tudunk segíteni.

Program a szülőknek:

 • 9:00 – 10:00: beiratkozás
 • 10:00 – 11:30: szülői értekezlet
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a gyerekektől

Program a gyerekeknek:

 • 9:00 – 11:30: játékos ismerkedés a Gyermekvasúttal, egymással és az ifivezetőkkel
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a szülőktől
 • 12:00 – kb. 17.30: bemutató órák, ismerkedés, utazás a Gyermekvasúton, kirándulás
 • A gyerekeket a Széll Kálmán térre visszük, az elköszönés pontos időpontját a szülői értekezleten közöljük.

A gyerekeknek meleg ebédet, illetve tízórait és uzsonnát már a megnyitó napján is biztosítunk. A megnyitóra kérjük hozni továbbá:

 • Egyszeri 8000 Ft tanfolyami hozzájárulást (A képzés ideje alatt a hétvégi oktatási napokon a gyerekek meleg ebédet kapnak; a vasutas tankönyvet és a füzeteket is központilag biztosítjuk.)
 • Íróeszközt
 • BKK bérletet vagy két BKK vonaljegyet, kirándulóruhát.

A tanfolyam menete a megnyitót követően

A tanfolyamon hetente egy foglalkozást tartunk, a megnyitón kiadott ütemterv szerinti alkalmakon (ezek mindegyike képzési alkalom, és ezek az alkalmak iskolai elfoglaltságot nem érintenek).

A pénteki foglalkozásokat tehát a Budapest VIII. kerület II. János Pál pápa tér M (régi nevén Köztársaság tér) közelében tartjuk. A szombati, esetleg vasárnapi egésznapos foglalkozások helyszíne a Gyermekvasút és környéke.

Általános érdeklődés, konkrét esetek megbeszélése: „jelenkezes.gyermekvasut@mav.hu

Minden, a vasúti szolgálat iránt érdeklődő (és a feltételeknek megfelelő) gyermeket szeretettel várunk!

JELENTKEZÉSmav.hu/gyermekvasut/jelentkezes

Gyermekvasutas Avatás 2019

Gyermekvasutas Avatás 2019

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.