Nyílt nap és járműparádé a Gyermekvasúton

Időpont
2019-01-27 10:00 - 16:00


Január 27-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között színes programokkal várjuk a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várjuk az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a működő gőzmozdonyt, a 90 éves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítjuk a tavalyi tél nagy sztárját, a LEGO® külsőt viselő C50-es kismozdonyt.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között.

 Azok a gyerekek, akit kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 2-án induló gyermekvasutas tanfolyamra:

https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/

Nyílt nap és Járműparádé 2019

Nyílt nap és Járműparádé 2019

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.