PÓTJELENTKEZÉS – Legyél Te is gyermekvasutas!

Időpont
2019-02-08 14:30 - 18:15


2019. február 2-án, szombat reggel 9:00 órakor gyermekvasutas tanfolyam indul Hűvösvölgyben. Pótjelentkezésre február 8-án, pénteken 14:30 után van lehetőség a II. János Pál pápa tér M-nél, a Baross Gábor Oktatási Központban. Részleteket a jelentkezes@gyermekvasut.hu email címen, vagy a +361 397 5393 telefonszámon kaphatnak.

Általános információkat a tanfolyamról és a gyermekvasutasok foglalkoztatásáról (szolgálatba járás és más szabadidős programok)


A gyermekvasutas tanfolyamra előzetesen online kell jelentkezni az Alagút Portálon (http://alagut.gyermekvasut.hu/bejarat/tanfjelentkezes) vagy amennyiben ez nehézségekbe ütközik, a jelentkezes@gyermekvasut.hu e-mail címen.

Az online regisztráció és jelentkezés esetén az előminősítés azonnal megtörténik, így megfelelés esetén gyermekük sikeres felvétele már a jelentkezéskor látható. E-mailes jelentkezéskor munkatársaink fogják felvenni a jelentkezővel a kapcsolatot pár napon belül, adategyeztetés és előminősítés céljából. A jelentkezés során szükségük lesz gyermekük adatain kívül az utolsó bizonyítvány eredményeire is!

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE!

 

Sikeres regisztráció esetén a rendszer egy 4 oldalas Jelentkezési lap nyomtatványt küld a regisztráláskor Önök által megadott email címre.

Jelentkezési feltételek:

 • A jelentkező az általános iskola negyedikötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba jár. A jelentkezésnél továbbra sem a gyerekek életkora számít, hanem az, hogy hányadik osztályba járnak. Az évvesztességnek sincs jelentősége.
 • A jelentkező szülei gyermekük jelentkezéséhez hozzájárulnak, elfogadják a Gyermekvasút foglalkoztatási rendszerét és szabályait, a Szülői nyilatkozatot aláírják – „Jelentkezési lap 1. és 2. oldal
 • A jelentkező tanulmányi átlaga legalább 4,0. Ettől eltérést csak a készségtárgyak esetében engedélyezünk akkor, ha a nélkülük számított átlag a 4,0-et eléri– ezt a regisztráló program önműködően kiszámítja a begépelt osztályzatok alapján.
 • Iskolaigazgatója és osztályfőnöke hozzájárul, hogy jelentkezzen gyermekvasutasnak – „Jelentkezési lap 3. oldal”. (Ezen a lapon igazolja az iskola a tanulmányi átlagot hivatalosan is).
 • A gyermekorvos egy egyszerű vizsgálat alapján a jelentkezőt alkalmasnak találja a gyermekvasutas szolgálatra. Ha a háziorvos a vizsgálattól elzárkózik, kérjük, hogy a szülő töltse ki az egészségügyi nyilatkozat minden rovatát–„Jelentkezési lap 4. oldal”.

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A tanfolyammegnyitó

Időpontja: 2019. február 2. szombat. Ajtónyitás reggel 9:00 órakor. (Legfeljebb 5 perccel hamarabb érdemes érkezni.)

Helyszín: a Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben, mely az 56, 56A, és 61 jelzésű villamosok hűvösvölgyi végállomásánál található. A végállomástól felfelé vezető lépcső tetejénél lévő lapostetős épület, aminek a falába a bejárat közelében egy mozdony eleje van beépítve.

Az Alagút Portálon már előzetesen regisztrált jelentkező gyerek a szülővel együtt a megnyitón jelenjen meg. Az Alagút Portálról letöltött és kinyomtatott jelentkezési lapot hozzák magukkal. Az esetleg még ki nem töltött oldalakat – iskola és orvos nyilatkozata – is hozzák el, ezek kitöltése február végéig még pótolható lesz. Szükség esetén a nyomtatásban tudunk segíteni.

Program a szülőknek:

 • 9:00 – 10:00: beiratkozás
 • 10:00 – 11:30: szülői értekezlet
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a gyerekektől

Program a gyerekeknek:

 • 9:00 – 11:30: játékos ismerkedés a Gyermekvasúttal, egymással és az ifivezetőkkel
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a szülőktől
 • 12:00 – kb. 17.30: bemutató órák, ismerkedés, utazás a Gyermekvasúton, kirándulás
 • A gyerekeket a Széll Kálmán térre visszük, az elköszönés pontos időpontját a szülői értekezleten közöljük.

A gyerekeknek meleg ebédet, illetve tízórait és uzsonnát már a megnyitó napján is biztosítunk. A megnyitóra kérjük hozni továbbá:

 • Egyszeri 8000 Ft tanfolyami hozzájárulást (A képzés ideje alatt a hétvégi oktatási napokon a gyerekek meleg ebédet kapnak; a vasutas tankönyvet és a füzeteket is központilag biztosítjuk.)
 • Íróeszközt
 • BKK bérletet vagy két BKK vonaljegyet, kirándulóruhát.

A tanfolyam menete a megnyitót követően

A tanfolyamon hetente egy foglalkozást tartunk, a megnyitón kiadott ütemterv szerinti alkalmakon (ezek mindegyike képzési alkalom, és ezek az alkalmak iskolai elfoglaltságot nem érintenek).

A pénteki foglalkozásokat tehát a Budapest VIII. kerület II. János Pál pápa tér M (régi nevén Köztársaság tér) közelében tartjuk. A szombati, esetleg vasárnapi egésznapos foglalkozások helyszíne a Gyermekvasút és környéke.

Tervezett tanfolyami napok (2019.01.17-i állapot – a végleges órarendet a tanfolyam megnyitóján adjuk át)

Február 2. (szombat) 9.00 –tól Tanfolyammegnyitó Hűvösvölgyben

Február 8. (péntek1) 15.00 – 18.15 Budapest, VIII. ker. Luther u. 3. (az összes pénteki alkalom így zajlik)

Február 15. (P2)

Február 22. (P3)

Március 1. (P4)

Március 9. (Szo) 7.15 – 18.30 Budapest, II. ker. Széll K. tér, metró kijárat (az összes szombati alkalommal ez a találkozó és az elbúcsúzás helye és ideje)

Március 14. (P5)

Március 22. (P6)

Március 30. (Szo)

Április 5. (P7)

Április 12. (P8)

Április 14. (Vasárnap!)

Április 17. (P9)

Április 26. (P10)

Május 3. (P11)

Május 10. (P12)

Május 11-12. (Szo-V) – Két napos túra. A részletekről a tanfolyam során külön levelet küldünk.

Május 17. (P13)

Május 27., 28., 30.: tervezett vizsganapok délután Hűvösvölgyben. Kísérést nem biztosítunk.

Május 30. 17.30-tól Szülői tájékoztató a szolgálatba járásról, találkozás a csoportvezetőkkel

 

A fenti napok még változhatnak!!!

 

A most, 2019. február 2-án kezdődő Gyermekvasutas tanfolyam után a rákövetkező tanfolyamunk 2019. október 5-én indul.

 

Általános érdeklődés, konkrét esetek megbeszélése: „jelenkezes@gyermekvasut.hu

Minden, a vasúti szolgálat iránt érdeklődő (és a feltételeknek megfelelő) gyermeket szeretettel várunk!

Gyermekvasutas Avatás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.