Gyermekvasutas tanfolyam indul

Időpont
2018-02-03 09:00 - 18:30

2018. február 3-án, szombat reggel 9:00 órakor gyermekvasutas tanfolyam indul Hűvösvölgyben.

A gyermekvasutas tanfolyamra előzetesen online kell jelentkezni az Alagút Portálon (http://alagut.gyermekvasut.hu/bejarat/tanfjelentkezes) vagy amennyiben ez nehézségekbe ütközik, a jelentkezes@gyermekvasut.hu e-mail címen. Az online regisztráció és jelentkezés esetén az előminősítés azonnal megtörténik, így megfelelés esetén gyermekük sikeres felvétele már a jelentkezéskor látható. E-mail-es jelentkezéskor munkatársaink fogják felvenni a jelentkezővel a kapcsolatot pár napon belül, adategyeztetés és előminősítés céljából. A jelentkezés során szükségük lesz gyermekük adatain kívül az utolsó bizonyítvány eredményeire is!

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE!

Legyél Te is gyermekvasutas!

Jelentkezési feltételek:

 • A jelentkező az általános iskola negyedikötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba jár.
 • A jelentkező tanulmányi átlaga legalább 4,0. Ettől eltérést csak a készségtárgyak esetében engedélyezünk akkor, ha a nélkülük számított átlag a 4,0-et eléri.
 • A gyermekorvos egy egyszerű vizsgálat alapján a jelentkezőt alkalmasnak találja a gyermekvasutas szolgálatra. Ha a háziorvos a vizsgálattól elzárkózik, kérjük, hogy a szülő töltse ki az egészségügyi nyilatkozat minden rovatát.
 • A jelentkező szülei, iskolaigazgatója és osztályfőnöke hozzájárul, hogy jelentkezzen gyermekvasutasnak.

A jelentkezésnél továbbra sem a gyerekek életkora számít, hanem az, hogy hányadik osztályba járnak. Az évvesztességnek sincs jelentősége. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. A létszám betöltése után további jelentkezéseket nem tudunk fogadni.

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben

A tanfolyammegnyitó

Időpontja: 2018. február 3. szombat. Ajtónyitás reggel 9:00 órakor.

Helyszín: a Gyermekvasutas Otthonépület Hűvösvölgyben, mely az 56, 56A, 59B, és 61 jelzésű villamosok hűvösvölgyi végállomásánál található. A végállomástól felfelé vezető lépcső tetejénél lévő lapostetős épület, aminek a falába a bejárat közelében egy mozdony eleje van beépítve. Az Alagút Portálon már előzetesen regisztrált jelentkező gyerek a szülővel együtt a megnyitón jelenjen meg. Az Alagút Portálról letöltött és kinyomtatott jelentkezési lapot hozzák magukkal. Az esetleg még ki nem töltött oldalakat – iskola és orvos nyilatkozata – is hozzák el, ezek kitöltése február végéig még pótolható lesz.

Program a szülőknek:

 • 9:00 – 10:00: beiratkozás
 • 10:00 – 11:30: szülői értekezlet
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a gyerekektől

Program a gyerekeknek:

 • 9:00 – 11:30: játékos ismerkedés a Gyermekvasúttal, egymással és az ifivezetőkkel
 • 11:30 – 12:00: elköszönés a szülőktől
 • 12:00 – 17:15: bemutató órák, ismerkedés, utazás a Gyermekvasúton, kirándulás
 • A gyerekeket a Széll Kálmán térre visszük, melyről a szülői értekezleten adunk tájékoztatást.

Gyermekvasutas jegyvizsgáló

Gyermekvasutas jegyvizsgáló

A gyerekeknek meleg ebédet, illetve tízórait és uzsonnát már a megnyitó napján is biztosítunk. A megnyitóra kérjük hozni továbbá:

 • Egyszeri 8000 Ft tanfolyami hozzájárulást (A képzés ideje alatt a hétvégi oktatási napokon a gyerekek meleg ebédet kapnak; a vasutas tankönyvet és a füzeteket is központilag biztosítjuk.)
 • Íróeszközt
 • BKK bérletet vagy két BKK vonaljegyet, kirándulóruhát.

A tanfolyam menete a megnyitót követően

A tanfolyamon hetente egy foglalkozást tartunk, a megnyitón kiadott ütemterv szerinti alkalmakon (ezek mindegyike képzési alkalom, és ezek az alkalmak iskolai elfoglaltságot nem érintenek).

A pénteki foglalkozásokat tehát a Budapest VIII. kerület II. János Pál pápa tér M (régi nevén Köztársaság tér) közelében tartjuk. A szombati, esetleg vasárnapi egésznapos foglalkozások helyszíne a Gyermekvasút és környéke.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.